Campania “Școala Prietenoasă”

Fiecare copil are dreptul la educație, dar nu toți copiii pornesc în viață cu șanse egale – acesta este principalul mesaj pe care proiectul Formăm Viitorul l-a transmis prin activitățile campaniei Școala Prietenoasărealizate în școlile colaboratoare ale partenerilor de proiect: Fundația YANA, Fundația Sf. Ioan Calabria si Asociația Favor.
 
Timp de câteva săptămâni, specialiștii noștri au petrecut câte o oră cu fiecare clasă de elevi din școlile implicate, ajutându-i pe copii, prin jocuri și dezbateri, să descopere lucuri noi despre diferențele dintre oameni și să-și imagineze cum ar fi școala dacă fiecare s-ar strădui să o facă mai prietenoasă și mai frumoasă. Apoi, în grupuri sau individual, au desenat școala prietenoasă, așa cum și-o imaginează și și-o doresc. La final, lucrările realizate de copii au fost puse în formă de expoziții și aduse în centrul atenției profesorilor și părinților,  
 
Din ce în ce mai mult, copiii învață să recunoscă bullying-ul, să ia atitudine când acesta se întâmplă și, mai ales, să nu îl practice. Prietenia, respectarea regulilor de bună conviețuire și colaborarea cu colegii sunt valori importante ale unei Școlii Prietenoase.
 
Prin jocuri și discuții, copiii înțeleg că oricare ar fi diferențele dintre ei, atmosfera și starea de spirit în școală sunt determinate de atitudinea fiecăruia și de cum alege să se comporte față de ceilalți, că Școala prietenoasă este despre relațiile dintre ei, iar relațiile se construiesc pas cu pas, prin cuvinte, gesturi și fapte, fie ele mărunte sau mari.
 
Urmăriți activitatea Formăm Viitorul pe rețelele sociale și pe pagina web, pentru a descoperi activitățile și expozițiile cu tema “Școala Prietenoasă”.

0 Comments

Your email address will not be published.